Tisková zpráva ze dne 15. 4. 2014

14. 4. 2014

V návaznosti na tiskové zprávy ze dne 22. 1. 2014 a 7. 2. 2014 sděluji, že dne 15. 4. 2014 rozšířil policejní orgán Policie ČR, Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, trestní stíhání 3 zástupců zadavatele a 2 zástupců stavebních společností o další skutky kvalifikované jako zločin sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě podle § 256 odst. 1, odst. 2 písm. a) trestního zákoníku. Obvinění podle policejního orgánu jednali jako organizovaná skupina, která manipulovala s veřejnými zakázkami malého rozsahu na stavební práce. Nově pak bylo pro obdobnou trestnou činnost zahájeno trestní stíhání dalšího zástupce zadavatele a 2 zástupců stavebních společností.

Dále bylo dnešního dne zahájeno trestní stíhání zástupce zadavatele a 2 zástupců obchodních společností pro zločin sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě podle § 256 odst. 1, odst. 2 písm. a) trestního zákoníku. Obvinění se podle policejního orgánu podíleli na manipulaci s veřejnou podlimitní zakázkou týkající se autoprovozu zadavatele.

K dnešnímu dni je ve věci stíháno 15 fyzických osob a 4 právnické osoby.

Mgr. Zdeněk Matula

státní zástupce