Tisková zpráva ze dne 5.5.2010

5. 5. 2010

Informace VSZ v Olomouci týkající se zastavení trestní věci pracovníků ‚ČEZ Měření, s.r.o. útvaru NTZ

Státní zástupce Okresního státního zastupitelství v Olomouci zastavil trestní stíhání 13 kontrolorů státní energetické společnosti ČEZ.

V současné době i nadále probíhá prověřování  pracovníků ČEZ Měřění, s.r.o., bývalého útvaru NTZ, pro podezření z možného spáchání trestných činů podvodu, porušování domovní svobody, omezování osobní svobody a útisku spáchaných celkem 67 útoky. V nejbližších dnech bude v této věci spisový materiál zaslán příslušným územním odborům P ČR podle jejich místní a věcné příslušnosti. Medializované rozhodnutí OSZ v Olomouci o zastavení trestního stíhání obviněných pracovníků ČEZ nemá žádný vliv na další průběh prověřování této trestní věci, nesouvisí  s medializovaným zásahem ze dne 6.12.2005, při kterém došlo k úmrtí jedné osoby, a  ani nesouvisí  s nošením zbraně některými pracovníky ČEZ Měření s.r.o., útvaru Netechnických ztrát.

V Olomouci dne 5.5.2010

Markéta Ševčíková